ALKO247 - Laroche Chablis 2016 hanapakkaus | Alkoholia netistä

  • EUR 0,00
    0

Laroche Chablis 2016 hanapakkaus

Laroche Chablis 2016 hanapakkaus

SKU: 518088

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

Hinta:
EUR 0,00
EUR
EUR0,00
TAI

Etusi

Yksityiskohdat

Ranska

Ranska on Italian ohella maailman suurin viinin tuottaja ja käsite. Viiniä tehdään 7-8 miljardia pulloa vuodessa. Tuotannon historia alkoi roomalaisajalla, jolloin Rooman valtakunnan levittäytyessä nykyisen Ranskan alueelle, roomalaisille piti tuottaa paikallisesti viiniä. Ranskasta epäilemättä tulee maailman huippuviinit, mutta paljon on myös vaatimattomampaa tuotantoa. Monet maailmanlaajuisesti levinneet lajikkeet ovat kotoisin Ranskasta, kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc sekä Syrah. Myös viinintuotantoon kehitetyt menetelmät ovat usein Ranskasta. Käsite 'terroir' on tärkeä. Se tarkoittaa jollekin alueella tyypillistä maaperää, ilmastoa ja muita tekijöitä, niiden erityispiirteitä ja merkitystä viinin luonteeseen ja tyyliin. Tämän myötä alue ja alkuperä ovat Ranskassa erityisasemassa arvioitaessa viiniä.

Bourgogne

Keski-Ranskassa oleva Rhône- ja Saône-jokien ympärillä levittäytyvä kukkulainen alue. Dijonin kaupunki löytyy Bourgognesta. Viinejä tehdään etenkin Pinot noirista ja Chardonnaysta, mutta myös Gamay, Aligote, Pinot Blanc ja Sauvignon Blanc -rypäleistä. Ala-alueita Côte-d'Or, Beaujolais, Chablis,Côte Chalonnaise ja Mâcon. Usein laadukkaita viinejä tuotetaan vain vähän, mikä edelleen nostaa niiden hintaa. Burgundista löytyy eniten virallisia viiniluokituksia ja ne on määritelty tarkasti maantieteellisen ominaispiirteiden mukaan.

AC Chablis

Chablis on Burgundin pohjoisin ala-alue. Chabliksen kaupugin läheisyydessä tuotetut viinit ovat lähes kaikki Chardonnayta. Alue on suhteellisen viileä ja tuottaa voimakashappoisia valkoviinejä, joka ovat vähemmän hedelmäisiä, mutta tyylikkäitä, elegantteja ja mineraalisia. Tammikypsytys on vähäistä tai sitä voidaan käyttää kevyenä tyylikeinona. Viljelyalaa 5000 hehtaaria.


Lisätiedot


MUUT TUOTTEET