ALKO247 - Marquis de Bellefont 2012 | Alkoholia netistä

  • EUR 0,00
    0

Marquis de Bellefont 2012

SKU: 420647

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Saatavuus: Varastossa

Hinta:
EUR 0,00
EUR
EUR0,00
TAI

Etusi

Yksityiskohdat

Ranska

Ranska on Italian ohella maailman suurin viinin tuottaja ja käsite. Viiniä tehdään 7-8 miljardia pulloa vuodessa. Tuotannon historia alkoi roomalaisajalla, jolloin Rooman valtakunnan levittäytyessä nykyisen Ranskan alueelle, roomalaisille piti tuottaa paikallisesti viiniä. Ranskasta epäilemättä tulee maailman huippuviinit, mutta paljon on myös vaatimattomampaa tuotantoa. Monet maailmanlaajuisesti levinneet lajikkeet ovat kotoisin Ranskasta, kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc sekä Syrah. Myös viinintuotantoon kehitetyt menetelmät ovat usein Ranskasta. Käsite 'terroir' on tärkeä. Se tarkoittaa jollekin alueella tyypillistä maaperää, ilmastoa ja muita tekijöitä, niiden erityispiirteitä ja merkitystä viinin luonteeseen ja tyyliin. Tämän myötä alue ja alkuperä ovat Ranskassa erityisasemassa arvioitaessa viiniä.

Bordeaux

Bordeaux sijaitsee Ranskan lounaisosissa ja se tunnetaan yhtenä maailman laadukkaimpien puna- ja valkoviinien tuottajana. Tyypillinen Bordeaux-sekoiteviini sisältää ainakin rypäleet Cabernet Sauvignon ja Merlot, mutta myös Cabernet Franc, Petit Verdot ja Malbec voivat kuulua sekoitukseen. Valkoviineissä sekoiteviini koostuu Sauvignon Blanc, Sémillon ja Muscadelle -rypäleistä. Médocin alue on tullut tunnetuksi erityisen premier cru -luokituksen saaneista viineistään, jotka ovat maailman halutuimpia ja kalleimpia. Muita seudun viininkasvatusalueita ovat Saint-Émilion, Pomerol ja Graves. Bordeaux’n Pomerolista tulee maailman kallein punaviini, Château Petrus, ja Sauternesin alueelta maailman kallein valkoviini, Château d'Yquem.

AC Saint-Emilion Grand Cru

Saint-Émilion on Ranskan kunta Gironden departementissä, lähellä Bordeaux'n kaupunkia ja se kuuluu Bordeaux'n alueen neljän merkittävimmän viinialueen joukkoon. Kunta on pinta-alaltaan 27 neliökilometriä ja asukkaita on noin 2000. Viiniä on viljelty Saint-Émilionissa jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Jopa runoilija Ausonius työskenteli siellä viininkasvattajana. Nykyisen kylän alkuperä on 700-luvulta, jolloin kiertelevä tunnustaja Emilian asettui alueelle kallioon kaiverrettuun erakkomajaan.


Lisätiedot


MUUT TUOTTEET